ABC Afsluiting

23 juni 2022

Vrijdag 17 juni was de afsluiting van de ABC jeugd. Na de examens voor de A maar ook voor de B en C was er een avond georganiseerd op het vallei kanaal. Om 19:00u was het verzamelen. Ook trainers waren aanwezig en met het totale stel gingen we, nadat iedereen aanwezig was, naar de kano’s. Na de instructies gingen de boten te water. Nog voordat er kon worden meegedeeld dat er nog twee kano spellen op het programma stonden waren er al een aantal “gesmeerd” richting het Veenendaalse.

 

Met de auto gingen we snel naar de brug om iedereen nog op tijd om de snelste kano’s tegen te houden. We zouden per zes kano’s een tikkertje spel doen. Met de bal moet de kano worden getikt. Was deze raak, dan was die kano de tikker. Als snel bleek dat een spel nou niet direct nodig was om iedereen te vermaken. Het weer was prachtig geweest die dag en de avond was heerlijk luw en iedereen genoot van de start van het weekend maar vooral om met elkaar te dollen. Daar ging het natuurlijk om, om gezellig wat te doen en te klieren. En dat laatste lukte wel.

 

Een aantal sprong zelfs van de brug af om een flinke plons te maken. De jongens waren ontzettend actief om zo hard mogelijk te peddelen. Zo hard zelfs dat ze over boord vlogen en dat er een bril te water was gevallen. Naast de jongens waren er een aantal die spontaan mee gingen zoeken naar de te water gevallen bril. Helaas werd die niet meer terug gevonden. Dat was wel een teleurstelling. Anderen waren vanuit de kano aan het volleyballen en het overig zat wat te dobberen of lekker te spetteren.

 

Na dik een uur was het signaal er om terug te gaan naar Schimmel aan de brinkkanterweg om de kano’s weer uit het water te tillen en op de karren te tillen. Bij schimmel kon nog worden gegeten en gedronken. In de kleine speeltuin werd nog wat gehangen. Op het veld gevolleybald en aan tafel wat groepjes die met elkaar aan het praten waren . Om half tien leek iedereen toch echt vertrokken. Bij het opruimen doken er toch nog twee ineens om en om tien uur was het toch echt tijd om te gaan.

We hopen dat iedereen een leuk seizoen heeft gehad en we zien jullie graag weer terug na de zomervakantie!

 

Tot gauw

 

De Technische commissie ABC Jeugd

 

Realisatie door Zeker Zichtbaar