ABC Jeugd knokt door

11 juni 2020

Hoera, deze week weer bootcamp!

Vorige week ging het helaas niet door vanwege het weer. Maar de teamindelingen werden wel bekendgemaakt door Romee en Diane. Veel jeugd was aanwezig om gespannen te luisteren naar de teams waar ze volgend seizoen deel van uitmaken.
Het is altijd weer maatwerk en hopen dat iedereen met elkaar er weer een heel leuk seizoen van kunnen maken.
In tegenstelling tot vorige week brak zelfs de zon door. Veel jeugd heeft weer schoolverplichtingen en ook moesten een aantal werken.  Maar we vonden het super dat er weer 19 jeugdspelers aanwezig waren.
Manon liet iedereen weer op een rij staan. En nu kregen ze de opdracht om op geboorte maand te gaan staan en daarna in groepjes van 4 moest er  3x per persoon gesprint worden. Vervolgens 2x per persoon hinkelen. Ook springen als een kikker moesten ze in stelletjes van 2 uitvoeren. Zo bij het valleikanaal zouden ze er zo in kunnen springen.

In groepjes van 4 werd er geplankt moest er over elkaar heen worden gesprongen en uiteindelijk weer planken.

 

De groepjes werden steeds gehusseld zodat iedereen een keer met een ander is in plaats van vaste groepjes. Zo leren we elkaar ook beter kennen. Zo was er ook een heuse kruiwagenrace en werd er bokje gesprongen. Dat laatste was niet voor iedereen even makkelijk en moesten we maar eens vaker oefenen…
En ja, yesss…. De volleyballen kwamen erbij. Eindelijk weer volleyballen…
In drietallen de ballen overgooien en daarna achtjes lopen. Lummelen met de  volleybal in twee groepen, de bal blijven overspelen en de persoon in het midden moet de bal zien te krijgen. Ook best lastig om uit te voeren.
Om niet te veel spierpijn te krijgen was er ook weer een cooling down met wat rek en strek oefeningen.
Het planken en de kikkersprongen gaven een aantal meiden wat inspiratie om in het kanaal te springen om af te koelen. Er werd nog veel na gekwaakt…

 

Bekijk de rest van de beelden onder het kopje Foto’s

Realisatie door Zeker Zichtbaar