Afsluiting mini’s 2021

3 juli 2021

Zaterdagochtend stonden de ouders en mini’s bij de Breehoek. Daar is de jeugd in groepjes verdeeld en zijn ze voorzien van een overlevingspakketje om de route naar het eindpunt te kunnen redden. Groep na groep gingen ze op pad via een speurtocht. Om de Breehoek gingen we via de Breelaan onder het tunneltje naar het bos. Onderweg waren er diverse opdrachten uit te voeren. Door de struiken op de paden werd de route naar de oude schietbaan gevolgd. Daar aangekomen werd er een korte pauze ingelast en moeten er wat obstakels overwonnen worden. Na een enkel schaafwondje werd de weg vervolgd richting het kerstavond pad.

Langs de rand van het bos werd er met elkaar gekletst en geklierd. Nog even rusten bij het half uurtje en vervolgens bij Ter Maaten was een volleybal veld opgesteld waar een balletje werd gespeeld. Bij enkelen was de interesse toch meer bij de schommel op het terrein waar je zelfs bijna slapend heen en weer kon schommelen.

Het eindpunt van bij Geurts waar tafels in de schaduw stonden opgesteld en waar we met elkaar lekker een hapje (friet met snack) en een drankje konden nuttigen. Nadat de leiding zich blauw geblazen had aan de ballonnen (de meiden moesten wel even vertellen hoe dat met deze glimmende ballonnen moest) werd de uitslag van de speurtocht medegedeeld en iedereen kreeg een ballon in de vorm van het nummer van de uitslag.

Maar toen ineens stond daar toch een heuse kapitein. Iedereen stond er met grote ogen en open mond naar te kijken. Wie zou dat nu wel zijn? Met een weelderige haardos stond de kapitein te schitteren in zijn kraakheldere witte pak. Kapitein Stubing van de love boat was het dan net niet maar een ‘droge’ knipoog naar de vrouwe des huizes kon hij niet laten. Vol enthousiasme loodste de kapitein de mini’s naar het erf. En daar stond een heuse boot waar iedereen aan boord kon. En dat was wel fijn want iedereen vroeg maar steeds: ….Lopen we ook helemaal terugggg???

Nadat het anker was gelicht ging de boot ervandoor… Eh varen? Nee, nadat de stoomwolken waren verdwenen stond er voor de boot een bulderende trekker. En daar gingen we dan na een welkom van de Kapitein door de speakers. Onderweg terug naar de Breehoek stonden we in de belangstelling. Auto’s stopten en fietsers zwaaiden. Onderweg hadden we muziek en na een slingertocht kwamen we muzikaal aan bij de Breehoek. De ouders stonden ons op te wachten en iedereen stapte, gelukkig niet zwalkend, van boord.

Ondanks dat de tocht lang en vermoeiend was voor sommigen denken we dat we met elkaar een leuke dag hebben gehad en daar was het om te doen. Met elkaar samen het seizoen afmaken wat natuurlijk door Corona niet super was qua wedstrijden. Laten we hopen dat we volgend jaar kunnen afsluiten met een jaar vol met wedstrijden en trainingen.

Een bedankje aan de kinderen, ouders, begeleiding, trainers en technische commissie voor het mogelijk maken van deze dag!

De technische commissie

 

Realisatie door Zeker Zichtbaar