Afsluitingsfeest ABC Jeugd

10 juli 2020

Vrijdag 3 juli was het zover, de jaarlijkse afsluiting. In de al drukke tijd van de teamindelingen heeft de Technische Commissie van de ABC jeugd tijd gevonden om een leuke afsluiting te organiseren voor de jeugd. We vinden het belangrijk dat alle jeugd bij elkaar kan zijn. Als vereniging willen we graag dat iedereen elkaar kan leren kennen. En dat is aardig gelukt vinden wij.

Binnen de corona mogelijkheden kwam de ABC jeugd, op de boerderij bij Diane (dankjewel voor het gebruik van je locatie), bij elkaar om 17:00u. Daar kon iedereen een drankje krijgen en in de schuur achter de opgestelde tafels gaan zitten. Nadat iedereen binnen was gedruppeld en er een korte welkom geheten werd, was er voor iedereen een lekkere snack met patat van de pitstop. Onder het dak van de schuur tussen de planken muren zat iedereen lekker met elkaar te kletsen. We liepen wat tussen de kinderen door en maakten her en der een praatje aan de tafels. Er leek geen einde aan te komen maar we hadden toch echt nog het een en ander op het programma staan.

Toen iedereen het eten op had maakten we het programma bekend. Natuurlijk kan volleybal dan niet ontbreken. Alle jongens en meiden gingen op leeftijd naast elkaar staan. Daarna werden er teams gevormd door te nummeren van links naar rechts. Zo hadden we teams die gelijkwaardig konden zijn. Het plezier moest wel voorop staan.

Op het grasveld stonden twee volleybal velden opgesteld. De teams werden verdeeld over de velden en werden er wedstrijden gespeeld van ongeveer en kwartier. Na zeven minuten werd er van veld gewisseld. Het was alweer een tijdje geleden voor de meesten om met elkaar te volleyballen maar het ging heel goed. De wind maakte het soms lastig om goed onder de bal te komen maar iedereen kon zich heel goed redden.

Ieder team zou tegen elkaar spelen en de twee teams met de meeste punten zouden in de finale spelen. Voor de finale werd er nog wat gedronken en was er voor de liefhebber nog een hapje. De finale was spannend en werk gewonnen door het team van Nathan, die de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Ja, we hebben een heuse ABC wisselbeker die elk jaar weer kan worden gewonnen. Dus Nathan, poets de beker heel goed zodat je hem glimmend weer kan meenemen volgend jaar.

We hadden aangegeven dat het programma tot 20:00u zou duren maar dat er gelegenheid was om nog lekker na te “chillen”. Dat laatste was niet bij iedereen overgekomen en dat is ook niet erg. Fijn dat iedereen met een lach en een zwaai naar huis ging…. behalve een hardnekkig groepje dat het zo gezellig vond dat ze om 23:45u huiswaarts keerden.

Op de binnenplaats stond een badkuip met hout zachtjes te knapperen. Er omheen waren bankjes gezet en op de grond lagen takken en een aantal zakjes marshmallows. We zullen het niet verklappen maar het kan niet anders dan dat er 1 meisje de volgende ochtend wakker als marshmallow, ze genoot werkelijk van elke marshmallow.

Ook de muziek ontbrak niet bij het kampvuur. Eerst werd er de hedendaagse muziek gespeeld, daarna veel van de vakantiebijbelweek en uiteindelijk kinderen voor kinderen. Het was af en toe een koor. Keek een enkeling soms beschaamd naar de galmende meidenstemmen, de anderen zongen met volle borst.

Over dat laatste woord gesproken, ineens zongen de B1 en A2 het ****** lied. Zich verslikkend verschoot de schrijver van dit stukje toch wel enigszins van kleur maar zat gelukkig dicht bij het vuur en had een goed excuus toen dit werd opgemerkt.

We willen de ouders, de pitstop en het bestuur bedanken voor de gift die we hebben gehad om dit te kunnen organiseren. Fijn dat we op deze locatie alles mochten organiseren en dat we er ‘s-avonds lekker warmpjes bij zaten.

We denken dat dit voor herhaling vatbaar is.

Bekijk de rest van de beelden onder het kopje Foto’s

Realisatie door Zeker Zichtbaar