Vaardigheidstraining scheidsrechters

2021-10-05 in De Breehoek, Scherpenzeel

Dinsdag 5 oktober is er een scheidsrechtersvaardigheidstraining gehouden in de Breehoek. Deze training is bedoeld voor scheidsrechters die de spelregeltoets op internet gehaald hebben, en die meer ervaring willen opdoen met het fluiten.

De opkomst was erg goed, er waren 17 deelnemers. Een aantal van hen was ‘op herhaling’: zij hadden al een licentie om in de 1e en 2e klasse te mogen fluiten, maar wilden graag nog een avond oefenen.

De avond begon met een paar algemene oefeningen, zoals fluiten voor ‘in’ en ‘uit’. Hierbij werd in groepjes van drie geoefend: twee stuiterden de bal over en weer, de derde was de scheids die beoordeelde of de bal ‘in’ of ‘uit’ gestuiterd was.
In het tweede deel van de training kreeg iedereen de beurt om op de bok te staan, en een aantal punten te fluiten van het partijtje dat de andere deelnemers speelden. Na iedere beurt kreeg de betreffende scheidsrechter feedback van de spelers, en van Ines en Ben die deze training verzorgden. Ook werden hier specifieke situaties besproken, zoals: wat is het teken voor een achterspeler die binnen de 3 een aanval uitvoert? En: wat mag een libero wel, en wat niet? Hoewel deze avond niet bedoeld is om spelregels te leren, is het logisch dat deze vragen op zo’n avond ook aan bod komen. Een scheidsrechter moet ook leren wat hij/zij moet doen in zulke situaties.
Op deze manier hebben de scheidsrechters allemaal in een ‘veilige’ omgeving kunnen oefenen met fluiten, en hebben ze ook van elkaar kunnen leren. Met als resultaat dat de scheidsrechters met meer plezier hun wedstrijden kunnen fluiten.
Voor iedereen die ook eens aan een scheidsrechtersvaardigheidstraining wil meedoen: geef je op bij Ines de Jong, de scheidsrechterscoördinator. Zij zal bij voldoende deelname vaker zo’n training organiseren.

 

UITNODIGING

Dinsdag 5 oktober wordt er weer een scheidsrechtersvaardigheidstraining gehouden.

Deze training is bedoeld voor de scheidsrechters die de toets op internet behaald hebben (www.volleybalmasterz.nl).

In de training worden verschillende oefeningen gedaan om te fluiten. Het is vooral veel doen, het gaat deze avond niet om de spelregels. Die zijn bekend: jullie hebben het spelregelbewijs gehaald met de internettoets.

Wie wil meedoen met de training?

 

Datum: 5 oktober

Tijd: 19:30u tot ca. 22:30

Waar: De Breehoek

Opgeven bij Ines de Jong: mailto: scheidsrechters@setup69.nl

Realisatie door Zeker Zichtbaar