JB1 en MA1 kampioenen in de jeugd

18 december 2022

Meisjes A1 Set Up ’69 Kampioen 1 e Klasse

 

 

In Arnhem moesten de meiden uit Scherpenzeel minimaal 3 sets winnen van Aetos MA1 om kampioen te worden in de eerste klasse. Ondanks dat ze al twee keer eerder van Aetos gewonnen hadden zou moeten blijken of ze goed om zouden kunnen gaan met deze druk.

 

Het begin van de eerste set zag er goed uit: met betrouwbaar positiespel gecombineerd met een goede passing kwam er al vroeg een ruime voorsprong op het telbord te staan. Dat de druk wel degelijk een rol speelde was te merken aan het relatief groot aantal persoonlijke fouten: serveerfouten en uit geslagen of in het net geslagen aanvallen. Desondanks werd de eerste set duidelijk gewonnen met 14-25.

 

De tweede set begon met een goede service-serie van Sanne Jochemsen. Dit leverde direct 5 punten op. De voorsprong van 4 a 5 punten werd lang volgehouden met slim geplaatste prikballen afgewisseld met goede aanvallen. Halverwege deze set kwam Aetos echter sterk terug. Door verdedigende slordigheden aan Scherpenzeelse kant en opnieuw foutieve services kwam Aetos terug tot 14-15. Op 20-23 plaatste Maureen Nieuwerf een bal in de hoek tegen de achterlijn en in de direct daarop volgende rally tipte ze een bal net achter het blok tegen de zijlijn. Winst in de tweede
set met 20-25.

 

De derde set was het een sterk serverend Aetos dat via 7-4 op een 10-5 voorsprong kwam. Op deze stand nam coach Gert-Jan van Donkelaar een time-out. Dit hielp want via 13-10 en een opnieuw goed serverende Sanne Jochemsen werd het 14-14. Set Up drukte door en een vlucht in een time out
op 16-18 door Aetos mocht niet meer baten: 20-25 winst voor Set Up. De opdracht, 3 sets winnen, was volbracht. En dat daarmee toch wel een druk wegviel bleek wel uit de 4 e set. De passing, het serveren en de aanval liepen stukken beter dan in de eerste 3 sets. Ondanks een time out bij 1-7 liep Set Up heel snel uit naar 1-10. Op 4-15 volgde opnieuw een time-out van Aetos. Maar het mocht allemaal niet meer baten. Set Up bleef geconcentreerd spelen en speelde deze laatste set gecontroleerd uit naar 8-25. Einduitslag 0-4, winst Set Up.

 

Het kampioenschap en daarmee promotie naar de hoofdklasse was binnengehaald.

 

Alle speelsters en ook de trainers Dianne en Romee van harte gefeliciteerd.

 

Jongen B1 Set Up ’69 kampioen tweede klasse

 

Nog een paar punten en dan zouden de jongens kampioen kunnen worden.  De 1ste set met 25-19 gewonnen. Geen moment in gevaar gekomen en wanneer de tegenpratijd dichterbij kwam gaven ze wat gas bij.

 

De tweede set was zeer gemakkelijk gewonnen met 25-6. Heel goed gespeeld en vooral heel veel punten gewonnen met de opslagen.

 

De derde set begon erg zwak waardoor ze ook flink achter kwamen te staan met 9-15. Maar daarna hebben ze weer heel veel mooie series gehad en de eindstand 25-19 afgedwongen.

 

De vierde set zaten de twee teams weer dicht bij elkaar qua stand. De tegenstander kwam in het begin weer iets voor te staan maar ditmaal kwamen ze er al weer snel overheen. Uiteindelijk werd de vierde set met 25-18 gewonnen en kampioen geworden!!

Alle spelers en ook de trainers Ben en Lars van harte gefeliciteerd.

Realisatie door Zeker Zichtbaar