Kampioenen en een afscheid in de 50-jarige SVC

12 mei 2020

De Scherpenzeelse Volleybalcompetitie is zaterdag afgesloten met de huldiging van de kampioenen en met het afscheid van de drie organisatoren.

Het damesteam van TZN en de herenteams van Het 2-wielerhuis en PJGU Osnabrugge zijn dit jaar de kampioenen van de SVC2019.

Op de laatste zaterdag moesten alle beslissingen nog vallen en dat betekende leuke en spannende wedstrijden. In de 1e klasse dames stond aanvankelijk Evoba’70 uit Ederveen bovenaan. TZN wist in mooie wedstrijd met 2-1 te winnen van Set Up en daarmee Evoba te passeren. Zo werd TZN de nieuwe kampioen.

In de eerste klasse heren prolongeerde Het 2-wielerhuis de titel. Zij stonden slechts 1 punt voor op de nummer twee, PJGU Schimmel. Wielerhuis won in de eerste wedstrijd meteen van Set Up 2 met 3-0. Alleen in de 2e set was het spannend met een setstand van 21-20. Het kampioenschap was daarmee binnen. De nummer twee PJGU Schimmel leverde geen gevaar meer op. Zij verloren overigens met 2-1 van hekkensluiter Renswouw. In de 2e klasse moest PJGU Osnabrugge twee sets winnen van Goes Assurantiën om kampioen te worden. Dat lukte ruimschoots met 3-0.

De Eef de Ruiter puntenbeker tenslotte was dit jaar voor TZN.

Na afloop was er in het sportcafé van de Breehoek de huldiging van de kampioenen en de prijsuitreiking, maar ook een afscheid van de drie organisatoren van de SVC. Harry Buitenhuis zat 8 jaar in de organisatie, Kees Boots al 30 jaar en Henk van der Hoeff 50 jaar. Hij was mede-oprichter van de SVC in 1970 en bleef 50 jaar lang de stimulerende kracht in de organisatie van de SVC.

Voorzitter van Set Up’69 Jan van de Wetering zette het drietal in de bloemetjes en overhandigde elk een dinerbon. Daarna spraken verschillende teams hun waardering uit voor de drie organisatoren, die overigens op de achtergrond de SVC zullen blijven ondersteunen. De opvolgers Minne en Hetty Nawijn werden voorgesteld. Zij zullen volgend jaar de 51e SVC organiseren.

Realisatie door Zeker Zichtbaar