Kampioenen in de SVC

21 maart 2019

De dames van Evoba’70 en de heren van Het 2-Wielerhuis zijn zaterdag kampioen geworden van de 1e klasse in de 49e Scherpenzeelse Volleybalcompetitie. Set Up dames en Set Up heren werden kampioen in de 2e klasse.

De laatste ronde van deze SVC werd nog best spannend. In de 1e klasse dames ging het tussen Evoba en TZN. Het verschil op de ranglijst was slechts een half punt. Toen TZN een set verloor van Geel-Zwart, moest Evoba daarna 2 sets winnen van Evida om kampioen te worden. Dat lukte al in de eerste en tweede set. Evida won de laatste.

Set Up DR1 had in de tweede klasse genoeg aan één set winst tegen RReD 2. Nadat de eerste set gelijk eindigde in 21-21 en de tweede set werd verloren met 25-19 kwam het op de laatste set aan. Met 21-18 was dan toch het punt binnen en daarmee het kampioenschap.

In de 1e klasse heren prolongeerde Het 2-Wielerhuis ongeslagen de titel. Vorig

e week was de voorsprong op de nummer twee al dermate groot, dat ze niet meer ingehaald konden worden door Set Up 2. In de onderste regionen eindigden drie teams met een gelijk aantal punten. Toen ook de onderlinge wedstrijden

geen oplossing gaf, moest het setgemiddelde de doorslag geven. Zo blijven PJGU Schimmel en Renswouw in de 1e klasse en degradeert Enervo.

Set Up 1 moest in de 2e klasse één set winnen van concurrent TV de Bree in een rechtstreeks duel. Met 2-1 was Set Up de sterkste en pakte het kampioenschap. Zij spelen volgend jaar in de 1e klasse. De puntenbeker was dit jaar wederom voor Het 2-Wielerhuis. Na afloop was de afsluiting en prijsuitreiking van deze 49e SVC in het sportcafé van de Breehoek. Daar bleef het nog lang gezellig.

Realisatie door Zeker Zichtbaar